zondag 3 april 2016

Best Albums 2016 pt 1

Het eerste kwartaal van 2016 vloog voorbij. Dat er in deze eerste maanden ook een heleboel goede muziek uit werd gebracht, zal hier vast aan mee hebben geholpen. In dit artikel tip ik mijn 10 favoriete albums van 2016 tot nu toe en noem ik enkele albums waar ik naar uitkijk uit het komende kwartaal.

Lukas Graham - Lukas Graham
Released: 1 april 2016.       Genre: Pop.
Albumlink. Albumtip: Drunk In The Morning

De Deense band Lukas Graham scoort al 5 jaar hit na hit in thuisland Denemarken en op dit moment heeft hij in de Deense charts al zeven nummer 1 hits gescoord. Met 7 Years brak de band eindelijk internationaal door en nu wordt het dus tijd dat de rest van de wereld kennismaakt met deze talentvolle band. Het internationale debuutalbum van Lukas Graham is een heerlijk visitekaartje en staat vooral vol met nummers die Denemarken al kent van de vorige twee in Denemarken uitgebrachte albums. Het album zorgt er hopelijk voor dat we de komende 7 jaar nog veel Lukas Graham op de radio mogen horen.

Causes - Under Bridges That You Built For Me
Released: 5 februari 2016.       Genre: Indie Pop.
Albumlink. Albumtip: Walk On Water

Dit is het enige Nederlandse album in dit lijstje. En dat is zeker niet onverdiend. Het debuutalbum van de Utrechtse band Causes is in één woord prachtig te noemen. Het album, waar ook de succesvolle debuutsingle Teach Me How To Dance With You op staat, staat vol met goed luisterbare muziek met het mooie stemgeluid van leadzanger Rupert Blackman. Het enige minpunt is dat alle nummers sterk op elkaar lijken en daar zullen ze voor het volgende album aan moeten werken.

Illenium - Ashes
Released: 15 februari 2016.       Genre: Dance / Melodic Bass
Albumlink. Albumtip: Sleepwalker

De Amerikaanse producer Illenium kwam in februari met zijn debuutalbum waarvan elk nummer afzonderlijk al meer dan een miljoen keer is afgespeeld op Spotify, Soundcloud en Youtube. De combinatie tussen de melodieuze basslines, de zang en de invloeden uit de Dubstep en Drum & Bass nemen je mee op een verre reis in dit originele album.

Jack Garratt - Phase
Released: 19 februari 2016.       Genre: Indie Pop / Alternative R&B
Albumlink. Albumtip: Weathered

De Engelse singer-songwriter Jack Garratt werd begin 2016 door de BBC gebombardeerd tot "Sound Of 2016". Het multi-instrumentele talent mixt op Phase, waar ook de bekendste singles Worry en Breathe Life op staan, vele klanken en verschillende tempo's door elkaar tot een goed geheel. Hoewel andere Sound Of 2016 winnaars succesvoller waren, heeft hij met dit unieke album zeker zijn naam gezet voor de toekomst.

Sia - This Is Acting
Released: 11 februari 2016.       Genre: Pop
Albumlink. Albumtip: Alive

Deze excentrieke Australische zangeres is al lang actief in de muziekwereld. Ook als songwriter heeft ze vele nummers voor andere artiesten geschreven, maar deze nummers worden echter niet altijd gebruikt door hen. Daar staat dit album dan ook vol mee: afdankertjes van artiesten als Adele, Rihanna, Beyonce en Katy Perry. Met onder andere de huidige single Cheap Thrills heeft ze al bewezen dat de andere artiesten misschien wel spijt moeten hebben.

Daughtry - It's Not Over ... The Hits So Far
Released: 11 februari 2016.       Genre: Rock
Albumlink. Albumtip: Torches

Drie jaar na hun vorige album is de Amerikaanse rockband Daughtry terug met een nieuw album. Op dit album staan de bekendste nummers van de afgelopen 10 jaar, met natuurlijk It's Not over uit 2007, Ook bevat dit Greatest Hits album 2 nieuwe nummers: Torches en Go Down. Het werd zeker tijd voor een goed compilatiealbum als deze, aangezien de vorige albums toch wel vol stonden met albumvullers.

Kiiara - low kii savage       Genre: Pop / Alternative. Albumlink.
Dit is de enige EP in dit lijstje. Deze jonge zangeres is in korte tijd enorm populair geworden dankzij haar hit Gold. Door dat succes kreeg ze vorige zomer een platencontract en deze EP bouwt voort op Gold: de zes nummers bevatten veel vocale effecten en donkere producties.

The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect       Genre: Alternative. Albumlink.
The Last Shadow Puppets bestaat uit de leadzanger van de Arctic Monkeys en muzikant Miles Kane en ze brachten dit jaar hun tweede album uit, Everything You've Come To Expect is een zeer goed experimenteel en retro album.

Charlie Puth - Nine Track Mind       Genre: Pop. Albumlink.
Meer pop dan dit zul je voorlopig niet horen. De singer-songwriter werd enorm bekend door de wereldhit See You Again en ook de vervolgsingles Marvin Gaye en One Call Away scoorden overal goed. Nine Track Mind, waar meer dan negen nummers op staan, is een plaat vol goede nummers, maar zeker geen geheel.

St Lucia - Matter       Genre: Synthpop. Albumlink.
De in Zuid-Afrika geboren muzikant kwam begin 2016 met zijn tweede studioalbum: Matter. Het resultaat is een goed indie / synthpop album met als grootste aanraders de singles Dancing On Glass en Physical.

Voor het komende kwartaal staan er al enkele releases vast, waaronder de nieuwe albums van Ariana Grande, Frightened Rabbit en Kygo. Het album van Kygo moest eigenlijk in februari al komen, maar dat werd helaas tot mei uitgesteld. Verder hoop ik op nieuwe verrassingen en meer informatie over de vele albums waarvan nog niet bekend is wanneer ze precies uit zullen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten